Mieszkanie Pokazowe w Wejherowie

To nowoczesne mieszkanie znajduje się w nowej inwestycji Przedsiębiorstwa Budowlanego RAI w Wejherowie na ul. Orzeszkowej. Przestronny, 86-metrowy apartament został zaprojektowany przez gdanskich architektów  Helena Michel i Adama Michel (Michel Design).
Mieszkanie składa sie z dwóch sypialni, otwartej na salon kuchni z jadajnią, przestronnej łazienki oraz holu i wydzielonej osobnej garderoby. Nowoczesność w połączeniu z elegancją to znak rozpoznawczy apartamentu w Wejherowie.


Wystrój mieszkania w Wejherowie powstał w oparciu o wykorzystanie ponadczasowych połączeń czerni i bieli z dodatkiem ciepłych odcieni zieleni, fioletu i amarantu. Prostota, uzyskana dzięki skontrastowaniu tych kilku kolorów idealnie komponuje się z geometrycznymi formami zaprojektowanych na miare mebli uzupełnionych o miękkie dodatki dodające pomieszczeniom przytulności.



Najważniejszym miejscem w apartamencie jest połączony z jadalnią i aneksem kuchennym, salon. Centralnym punktem pomieszczenia jest wygodna, brązowa skórzana sofa, skontrastowana z jasnym dywanem oraz stolikiem kawowym zaprojektowanym specjanie do tego pomieszczenia.
Aneks kuchenny został zaprojektowany tak, aby w jak najwiekszym stopniu współgrał z wystrojem salonu. Lodówka, szafki kuchenne oraz pozostałe urządzenia zostały dyskretnie wkomponowane w lakierowaną obudowę i dodatkowo przysłonięte piaskowym blatem.


Sypialnię urządzono w stylu współczesnej klasyki. Delikatne odcienie fioletu scian oraz tkanin kontrastują z ciemnobrazowym zagłówkiem. Różne rodzaje oswietlenia nadają wnętrzu blasku i przytulności.
Łazienka w zaprojektowanym apartamencie została urządzona z niemałym przepychem. Pierwotny układ lazienki zostal zmieniony. Sciana dzieląca kuchnię od łazienki została przesunięta a w powstale miejsce wbudowano szafę z przesuwanymi drzwiami, ktorych jedno skrzydlo jest wykonane z lustra, drugie zas wykończone mahoniowym fornirem.
Tym samym fornirem wykończono takze okładziny na scianach, które swoim ciemnobrązowym odcieniem kontrastują z ciepóymi odcieniami beżu na kaflach oraz bielą mebli zaprojektowanych na miarę. Naprzeciwko wanny, na całej szerokości ściany z umywalkami zamontowano panoramiczne lustro, które otwiera perspektywę łazienki.

Projekt wnetrz i mebli: Helena Michel i Adam Michel

Deweloper: Przedsiebiorswto Budowlane RAI

Stolarz: Konrad Ordecki

Zdjecia i stylizacja: Helena Michel i Marcin Pawłowski

Dodatki i dekoracje: Almi Decor, CH Klif w Gdyni